čtvrtek 9. října 2014

Špernacké uzené

Vítáme Vás u jedné z nových rubrik - Recepty ze Špernacké (nejen) kuchyně! Jako první recept jsme zvolili oblíbené uzené maso po Špernacku.

Ingredience:
Na 1 osobu potřebujeme:
4 středně silné plátky dobrého uzeného masa
1 pl strouhaného křenu
1 nakládaná okurka
1 krajíc chleba

Příprava:
Na plátek uzeného masa naneseme strouhaný křen dle chuti, pro silnější povahy může být vrstva křenu silnější. Přiklopíme dalším kouskem uzeného masa a celý postup opět opakujeme - trocha křenu a přiklopíme třetím plátkem uzeného masa.
Komu se bude zdát pokrm příliš masitý, může to celé podložit posledním plátkem uzeného masa. Podáváme dle chuti s nakládanou okurkou.


A na závěr báseň opěvující udící umění našeho milého pána Bernarda z Cimburka:


Nikdo není vzpruzený, 
když podává se uzený.
Nezůstane ani kůrka!

Zvláště je-li od Cimburka.


(c)Lonwenien

Žádné komentáře:

Okomentovat